De Oostenrijkse omroep ORF heeft de zestien namen bekendgemaakt die zullen starten in de eerste show van de nationale selectie. Die krijgt de lang naam “Eurovision Song Contest – Wer singt für Österreich?” mee. Over tien dagen zal men de eerste drie shows al opnemen, maar die worden pas in februari en maart uitgezonden. Op vrijdag 13 maart is er dan de finale, die wel live is. Van de zestien artiesten gaan er zes door naar de volgende fase. 

Kandidaten Eurovision Song Contest – Wer singt für Österreich?
Celine Ann – I Never Loved a Man (Aretha Franklin)
Clara Blume – Love & Starve
Dawa – On the Run
Folkshilfe – Seit a poa Tog
Johann Sebastian Bass – Heart of Stone
Kathi Kallauch – Das leben ist zu kurz
Kommando Elefant – Mein Design fürs Leben
Lemo – So leicht
Mizgebonez: Murmeltier – Fitnesstraining (Medley)
Renato Unterberg – Love
Royal Kombo – Ram pam pam
Tandem – Zeig ihn mir
The Makemakes – Million Euro Smile
The Su´sis – This and That
wo/Men – Happy (Pharrell Williams)
Zoe – Adieu

Tijdens de eerste show brengen ze bovenstaande songs. Die hebben ze zelf gemaakt. Sommige brengen ook een cover of een medley. Pas tijdens de derde show horen we de songs voor Wenen. Oostenrijk mag volgend jaar organiseren dankzij de overwinning van Conchita Wurst. Om die reden zijn ze ook al gekwalificeerd voor de finale van zaterdag 23 mei 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.