Edurne met Spaanse vlag naar Wenen.

De eerste finalist van het Eurovisie Songfestival 2015 is bekend. Spanje zal de 29-jarige Edurne García Almagro, maar in de muziekwereld gewoon gekend als Edurne, afvaardigen naar het podium in Wenen. Dat werd vanochtend officieel bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Madrid. Haar naam werd de afgelopen dagen druk besproken en ze was trending op de sociale media. Ook heeft men de titel van het nummer al naar buiten gebracht: “Amenecer”. Het lied zelf is nog niet te horen.

Wat we al wel weten, is dat het iets heel nieuws is voor Spanje op het Eurovisie Songfestival. Dat zegt ze toch zelf. “Amenecer” is aan de hand van Tony Sánchez-Ohlsson, Peter Boström en Thomas G:son. Die zaten in 2012 ook achter “Quédate Conmigo” van Pastora Soler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.