IJslandse twaalf bekend.

De IJslandse omroep RÚV heeft de namen en de songtitels van de IJslandse preselctie, Söngvakeppni, vrijgegeven. Het zijn er net zoals vorig jaar twaalf. Nog een gelijkenis met vorig jaar en ook de jaren ervoor is dat alle inzendingen in het IJslands gezongen worden. Dat kan eventueel aangepast worden naar het Engels op het festival, zoals dat vorig jaar ook gebeurde met Pöllaponk. Die konden doorstoten naar de finale, zoals alle kandidaten die na 2008 voor IJsland op het festival verschenen.

Kandidaten Söngvakeppni 2015
Bjarni Lárus Hall – Brotið gler
Björn og félager – Piltur og stúlka
CADEM – Fyrir alla
Elín Sif Halldórsdóttir – Í kvöld
Erna Hrönn Ólafsdóttir – Myrkrið hljótt
Friðrik Dór – I síðasta skipti
Haukur Heiðar Hauksson – Milljón augnablik
HINEMOA – Þú leitar líka að mér
María Ólafsdóttir – Lítil skref
Regína Ósk – Aldrei of seint
Stefanía Svavarsdóttir – Ást eitt augnablikk
SUNDAY – Fjaðrir

Regína Ósk nam vorig jaar ook deel aan de preselectie en was in 2008 de vrouwelijke helft van het duo Euroband. Zij konden toen voor het eerst in jaren doorstoten naar de finale met “This Is My Life”. Sindsdien is IJsland niet meer uit de finale verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.