NRK, de openbare omroep van Noorwegen, heeft tijdens een persconferentie vanochtend de elf inzendingen voorgesteld die zullen deelnemen aan de finale van Melodi Grand Prix op zaterdag 14 maart. Voor het eerst sinds 2005 zijn er geen voorrondes en pakt men enkel uit met een grootste finale, opnieuw vanuit Oslo Spektrum. Er kwamen dit jaar dertig procent meer aanmeldingen binnen. Op de site van NRK staan er fragmenten van vijftien seconden van elk nummer.

Kandidaten Melodi Grand Prix 2015
Alexandra Joner – Cinderella
Contrazt – Heaven
Erlend Bratland – Thunderstruck
Ira Konstantinidis – We Don’t Worry
Jenny Langlo – Next To You
Karin Park – Human Beings
Marie Klåpbakken – Ta meg tilbake
Mørland & Deborah Scarlett – A Monster Like Me
Raylee – Louder
Staysman & Lazz – En godt stekt pizza
Tor & Bettan – All Over the World

In de line-up zit een duo met heel wat ervaring op het Songfestival: Tor & Bettan. Tor Endresen vertegenwoordigde Noorwegen in 1997, terwijl Elisabeth ‘Bettan’ Andreassen voor Zweden ging in 1982 en drie maal voor Noorwegen, in 1985, 1994 en 1996. In 1985 deed ze als de helft van de Bobbysocks met “La Det Swinge” die toen uiteindelijk wonnen. In 2011 probeerde ze het nog eens in Melodifestivalen, zonder succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.