Nina Sublatti heeft vanmiddag de Georgische finale gewonnen en mag namens haar land naar het Eurovisie Songfestival 2015, binnen enkele maanden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Zij werd verkozen boven vier andere kandidaten door de televoters en een internationale vakjury, bestaande uit Emmelie de Forest (Denemarken 2013, Thomas G:son, Eugen Eliu, Marco Brey en Ralf Reinink. Het nummer waarmee ze gaat is “Warrior”. een lied dat ze zelf geschreven heeft. Sublatti wordt op het einde van deze maand twintig jaar en won twee jaar geleden het Georgische Idool.

Einduitslag finale Georgië (jury + televoting = totaal)
01. Nina Sublatti – Warrior (21+71=92)
02. Niutone – Run Away (13+54=67)
03. Misha Sulukhia – One and Only (19+32=51)
04. Eter Beriashvili – If Someone (15+33=48)
05. Edvard Meison – We Are Freeeee (7+14=21)

Georgië komt uit in één van de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival 2015. Nina Sublatti heeft in Wenen alvast competitie van een andere “Warrior”, namelijk die van Malta. Beide landen hebben dezelfde songtitels voor hun inzending. De Georgische mini-finale kan hier opnieuw bekeken worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.