Vanavond eerste show Litouwen.

Litouwen had heel wat de vieren de afgelopen dagen. Net zoals in de rest van de wereld konden ze het nieuwe jaar inzetten, maar kregen ze er ook de euro bij als munteenheid. Verder werd de openbare omroep reclamevrij. Diezelfde openbare omroep zal vanavond starten met een nieuwe reeks preselecties voor het Eurovisie Songfestival, één van de populairste programma’s van het land. Vanavond mogen twaalf kandidaten zichzelf presenteren voor het Litouwse publiek.

Eerste voorronde Eurovizijos 2015
01. Mia – Man patinka
02. Reda Striškaitė – Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj
03. Edgaras Lubys – Širdis ant balto sniego
04. Monika Linkytė – Besieliai
05. Tadas Juodsnukis – Nakty
06. Wilma La – Laužo šviesa
07. Rollikai – Violeta
08. Liepa Mondeikaitė – Aš mylėjau tave tau nežinant
09. Vaidas Baumila – Aš tik žmogus
10. Milita Daikerytė – Tarp tavęs ir manęs
11. Jurgis Bruzga – 1000 dienų
12. Neringa Šiaudikytė – Meilę skolingas tau

Ze zingen vanavond allemaal covers van Litouwse artiesten. Deze show werd op 18 december opgenomen. De televoters en een vakjury bepalen de punten. Die vakjury bestaat uit vier Litouwers, één Brit, één Georgiër en één Nederlander. Vanavond moet er geen kandidaat vertrekken. De show start om 20:00 onze tijd en is te volgen via LRT Televizija en LRT Lituanica, Simona Nainė en Arūnas Valinskas presenteren net zoals de vorige jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.