De Hongaarse kijkcijferhit A Dal 2015 komt vanavond tot zijn apotheose: de grote finale. Van de dertig kandidaten die aan de startlijn stonden, zijn er nog acht kandidaten in de laatste rechte lijn naar de finish over. Vanavond is er een ander systeem van jureren. Elk jurylid geeft na alle songs 2, 4, 6, 8, 10 en 12 punten. De hoogste vier gaan dan door naar de superfinale. Daar zal de Hongaarse kijker alleen via televoting bepalen wie er namens Hongarije naar het Eurovisie Songfestival 2015 gaat. Onder de finalisten zit Kati Wolf, die in 2011 deelnam aan het festival in het Duitse Düsseldorf. 

Finale A Dal 2015
Ádám Szabó – Give Me Your Love
Boglárka Csemer-Boggie – Wars for Nothing
Zoltán Mujahid – Beside You
Spoon – Keep Marching On
Ív – Fire
Kati Wolf – Ne engedj el
Passed – Mesmerize
Bálint Gájer – That’s How It Goes

[UPDATE 22:03] De vierkoppige jury heeft zijn punten gegeven en daaruit zijn er vier superfinalisten gekozen: Ádám Szabó, Boglárka Csemer-Boggie, Zoltán Mujahid en Spoon. De andere vier kandidaten zijn uitgeschakeld, waaronder voormalig deelneemster Kati Wolf (2011).

01. Ádám Szabó – Give Me Your Love (28)
02. Boggie – Wars for Nothing (24)
03. Spoon – Keep Marching On (20)
04. Zoltán Mujahid – Beside You (20)
05. Kati Wolf – Ne engedj el (16)
06. Ív – Fire (4)
07. Passed – Mesmerize (0)
07. Bálint Gájer – That’s How It Goes (0)

De vier juryleden vanavond zijn Pierrot, Jenő Csiszár, Philip Rákay en Magdi Rúzsa (2007). De finale start om 20:25 en zal live te volgen zijn via Eurovision.tv, M1 en Duna World. Na de finale praat men verder in A Dal+ op M2. De finale komt live vanuit de hoofdstad Boedapast en zal worden gepresenteerd door Csilla Tatár en Levente Harsányi. Hongarije komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015, op dinsdag 19 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.