Nog 37 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 17 starten in de tweede halve finale. Als eerste aan de beurt: Litouwen.

Monika Linkytė is geboren op 3 juni 1992 in Gargždai, een stad niet ver van de Baltische Zee. Naast haar zangcarrière is ze ook bezig met haar rechtenstudies. Ze nam al ettelijke malen deel aan de nationale selectie voor het Songfestival: jaarlijks sinds 2010. In 2007 probeerde ze het ook voor de junioreditie. Vaidas Jacob Baumila is geboren in de hoofdstad Vilnius op 28 maart 1987. Hij raakte bekend dankzij zijn derde plaats in het programma Dangus in 2005. Zijn derde album komt dit jaar nog uit. Vorig jaar werd hij nog eens derde, maar in de nationale preselectie voor Eurovisie.

Zowel Linkytė als Baumila namen dit jaar solo deel aan de nationale selectie. Op een bepaald moment brengen ze “This Time” samen in een voorronde. In de halve finale werd bekend dat “This Time” het nummer voor Litouwen zou worden. Zowel de componisten van het nummer als het publiek vroegen dat de twee het nummer samen zouden brengen in de finale. De omroep liet het toe. Met een kus en ‘nipplegate’ wonnen ze, ook al zag het er in het begin niet zo goed uit voor het duo. Ze maakte met hun performance een heuse inhaalsprong.Monika Linkytė & Vaidas Baumila – This Time
Muziek: Vytautas Bikus
Tekst: Monika Liubinaitė

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.