Destination Vienna [3]: Loïc Nottet, België

Nog 51 dagen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doen er 40 landen mee, waarvan er 16 starten in de eerste halve finale. Als derde aan de beurt: België.

Löic Nottet, geboren op 10 april 1996, is afkomstig van het Henegouwse Courcelles. Als hij zeventien jaar is, doet hij mee aan de blind auditions van het derde seizoen van The Voice Belgique. Drie van de vier coaches draaien hun stoel om. Nottet kiest voor B.J. Scott als coach. Hij legde een foutloos parcours af en moest in de finale enkel Lauren Pagna voor laten gaan als winnaar van The Voice Belgique. Echter tekende hij vlak na de finale al een contract met Sony Music Entertainment. In het najaar bracht hij een cover van “Chandelier” van Sia. De zangeres zelf deelde de cover met de wereld.

Op 3 november schreef een krant dat Loïc Nottet onze kandidaat voor Wenen zou zijn. In de namiddag bevestigde de RTBF dat op zijn website. Ruim drie maanden later, op dinsdag 10 maart, werd het nummer geleidelijk voorgesteld aan het publeik. Het was de VRT die de première had om het refrein voor het eerst te laten horen,. De RTBF kon in de avond de volledige versie van “Rhythm Inside”, onze Belgische inzending voor Wenen, voor het eerst laten horen op radio en televisie. Hij maakte de muziek, terwijl zijn coach van The Voice de tekst schreef.Loïc Nottet – Rhythm Inside
Muziek: Loïc Nottet, Luuk Cox, Shameboy
Tekst: Beverly Jo Scott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.