Na de halve finale was er natuurlijk de persconferentie. Een overduidelijk blije en opgeluchte bende van tien delegaties kwam de zaal binnen. Loïc kwam als laatste finalist uit de bus, dus kreeg dus als laatste het woord: “Ik heb meer zenuwen om vragen te beantwoorden, dan om te zingen”. De landen werden ook ingedeeld in het eerste of het tweede deel van de grote finale. Oostenrijk is al geloot op de veertiende plaats, dus het is ofwel voor de veertiende plaats ofwel na de veertiende plaats. De meeste landen trokken de tweede helft. België start in de eerste helft.

Ingedeeld in eerste deel finale (1-13)
Armenië: Genealogy – Face The Shadow

België: Loïc Nottet – Rhythm Inside
Estland: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday
Servië: Bojana Stamenov – Beauty Never Lies
Ingedeeld in tweede deel finale (15-27)
Albanië: Elhaida Dani – I’m Alive
Georgië: Nina Sublatti – Warrior
Griekenland: Maria Elena Kyriakou – One Last Breath
Hongarije: Boggie – Wars For Nothing
Roemenië: Voltaj – De La Capăt/All Over Again
Rusland: Polina Gagarina – A Million Voices
Morgen repeteren de zeven rechtstreeks geplaatste finalisten. Zij zullen dan ook hun plaats in de finale loten: eerste deel of tweede deel. In de namiddag en in de avond staan er generale repetities voor de kandidaten van de tweede halve finale gepland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws