De laatste repetitie van vandaag en meteen van de eerste week is die van Australië. Het land mag (éénmalig) meedoen omdat het festival zestig jaar bestaat en Australië het al ruim dertig jaar volgt. We zien op de achtergrond een straat bij zonsondergang. Er staan zes straatverlichtingen op het podium en in het scherm achteraan loopt de verlichting door. Guy Sebastian is casual, maar netjes gekleed: een jasje en een broek. Heel losjes. Hij heeft vier dansers mee. Een groot applaus, maar niet het grootste van de dag. Australië gaat zeker voor een goede plek en dat zal ook lukken. Nummer één?

Guy Sebastian is blij met het verloop hier. “Ik ben echt onder de indruk. Ik ben vereerd dat ik als eerste Australiër mag deelnemen. We voelen ons hier welkom” zegt de zanger. “Er zullen geen zaken worden toegevoegd aan de performance, maar eerder zullen we dingen weglaten. Het kan al snel te veel worden” zegt iemand van de delegatie. Wat als Australië wint? “We hebben veel contacten in Europa en zijn al met enkele omroepen in gesprek voor als het gaat gebeuren”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.