Opnieuw een dag van gesloten repetities, met de eerste oefenbeurten van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Beginnen doen we met Il Volo uit Italië, momenteel één van de favorieten om te winnen. Op de achtergrond Romeinse beelden en rokende wolken, wat alles heel dramatisch maakt. Weinig verandering tussen het nummer qua setting. De mannen dragen typische Italiaanse maatpakken. Ze lopen niet veel op het podium, af en toe zetten ze een stapje naar voor of achter. Zoals verwacht zingen de drie heren heel sterk. In de perszaal een enorm applaus. Kanshebber voor de overwinning.

Er werd heel wat gelachen op de Italiaanse persbabbel. “Alles is hier fantastisch georganiseerd (…) en we hebben Céline Dion in ons midden” zegt Ignazio, een van de drie zangers van Il Volo. Hij doelt daarmee op Kati Bellowitsch, de moderator van het gesprek. Deze ‘Céline’ zal zaterdag ook de punten geven van Oostenrijk. “Grote sterren zeggen dat je altijd nederig moet blijven, en dat doen wij ook” zegt één van de drie. Ondertussen is hun album al in meer van vijftig landen gereleaset. Ook een leuke anekdote: “Tijdens San Remo dachten wij vooral aan het Eurovisie Songfestival!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.