Portugal doet al bijna vijftig edities mee aan het Eurovisie Songfestival, maar kon nog nooit winnen. Het zal ook in 2015 niet gebeuren. Zelfs de halve finale overleven zal heel moeilijk worden. De kans dat Portugal hier laatste gaat eindigen is reeël. Vandaag zien we de delegatie zonder (domme) sombrero’s op het podium. Zangeres Leonor Andrade is een knappe verschijning en zal in Portugal waarschijnlijk een veelgeboekt artiest zijn, maar hier gaat het niet werken. De rauwe stem is mooi, maar past niet bij het nummer. Het liedje leeft niet bij de aanwezige pers.

In de postcard gaat Leonor rotsen beklimmen in Oostenrijk. “Het was een leuke dag, wel veel wind. En het was koud! Amper twee graden. Ik ging dood van de kou!” Er deden in haar land heel wat grote namen mee aan de nationale selectie, maar toch won de relatief nieuwe naam in de Portugese muziekindustrie. “Ik zag het niet als een gevecht, het was juist een eer om met deze mensen op te treden, zoals Simone.” Ze verwijst naar Simone De Oliviera, die ruim 50 jaar geleden naar het festival ging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.