Sinds vorige week is de Griekse openbare omroep ERT terug de omroep van het land. In de vroege ochtend van 11 juni ging NERIT over naar ERT. De vorige Griekse regering besloot om ERT te sluiten omdat het verlieslatend was. De nieuwe regering van Tsipras kon echter niet leven met de drastische maatregel en liet ERT dus heropenen, inclusief het personeel dat twee jaar geleden op straat werd gezet.  Met de herlancering van ERT, moet de omroep ook een nieuw lidmaatschap aanvragen bij de EBU.

In 2013 was ERT voor het laatst verantwoordelijk voor de Griekse inzending, wat tevens ook hun laatste plek in de top tien opleverde. In 2014 (DT) en 2015 (NERIT) haalde het land geen plekje bij de beste tien. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.