Weinig verrassend heeft de Zweedse omroep SVT laten weten op zijn website dat men ook in 2016 via Melodifestivalen kiest. De laatste vijf jaar is Zweden het succesvolste land op het Eurovisie Songfestival, met twee overwinningen, een tweede en derde plaats. Er zullen weinig veranderingen zijn tegenover vorig jaar: er zullen 28 kandidaten meedoen en minstens de helft van de composities moet van vrouwelijke hand zijn. Minimaal 15 nummers van de 28 komen uit een open selectie.

Op zondag 6 september zal de winnaar van Svensktoppen Nästa 2015 het eerste ticket voor Melodifestivalen 2016 krijgen. Naast de reguliere inschrijvingen is er ook een inschrijving voor artiesten die nog geen publiek werk hebben vertoond. Minstens 1 van de 28 kandidaten komt uit die inschrijvingen. De inschrijvingen lopen van 1 tot en met 16 september. Zweden heeft de eer om volgend jaar opnieuw het Eurovisie Songfestival te organiseren. Het vorige feest op Zweedse bodem dateert nog maar van 2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.