De Zwitserse openbare omroep gaat opnieuw de drie verschillende omroepen betrekken in de nationale selectie voor Stockholm 2016. Op zaterdag 13 februari 2016 doen er zes kandidaten mee aan de nationale finale. Dat zijn er drie uit het kamp van het Duitstalige SRF, twee uit het Franstalige RTS en één uit het Italiaanstalige RSI. Die kandidaten worden gekozen vanuit een live auditie, waar tien kandidaten van SRF, zes kandidaten van RTS en drie kandidaten van RSI aan zullen deelnemen.

De verschillende omroepen mogen kiezen hoe ze de kandidaten kiezen. SRF doet dat via een online competitie, van de andere twee is er nog niets geweten. Op 13 februari doen de zes finalisten mee aan de finale vanuit de Bodensee Arena in Kreuzlingen. Een gelijke combinatie van televoting en vakjury zal de winnaar bepalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.