Na jaren van interne selectie, met telkens een onverhoopt – dramatisch – resultaat, gaat de BBC in 2016 via een open selectie op zoek naar de inzending voor Stockholm. Gisterenavond kwam een lokale krant met het nieuws op de proppen en vannacht is dat door de BBC zelf bevestigd. De Britse openbare omroep gaat samenwerken met externe partijen. Iedereen boven de 18 jaar kan tot en met 20 november een nummer uploaden op de site van de BBC. 

De BBC gaat de fancommunity sterk betrekken. De lokale OGAE-organisatie krijgt dan ook een inzeg in de inzendingen. Ook de BASCA (Britisch Academy of Songwriters, Composers and Authors) gaat meewerken en gaan nummers afleveren. Uiteindelijk zou een jury en het publiek mogen kiezen wie er naar Stockholm gaat. Men spreekt wel niet over uitzendingen in het persbericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.