De Denen kiezen hun inzending voor het Eurovisie Songfestival op zaterdag 13 februari 2016. Dat heeft de nationale omroep DR laten weten op zijn website. De finale zal komen vanuit Horsens, meer bepaald vanuit Forum Horsens. De laatste keer dat Horsens de finale van de Deense selectie mocht verwelkomen was in 2008. Nog tot en met 7 september kunnen artiesten en componisten nummers sturen naar DR. Verwacht wordt dat er tien kandidaten zullen meedoen aan de finale.

In februari van dit jaar won Anti Social Media de finale in Aalborg. Ze mochten met “The Way You Are” naar Wenen, maar bleven daar steken in de halve finale. Daarmee haalde Denemarken voor het eerst sinds 2007 de finale niet. Vorig jaar was Denemarken nog gastland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.