Estland zal ook in 2016 kiezen via Eesti Laul. ERR heeft laten weten dat er quasi niets wijzigt aan de selectie. Er komen twee halve finales, op zaterdag 13 en 20 februari 2016, met telkens tien kandidaten. De kijkers en de vakjury bepalen de vijf finalisten per halve finale. In de finale mogen de kijkers en de jury samen uitmaken wie er naar de superfinale gaat. Het trio dat in de superfinale geraakt moet dan zien de kijker te overtuigen voor het ticket naar Stockholm. De finale is op zaterdag 5 maart 2016.

De inschrijvingen zijn ondertussen geopend. Tot en met maandag 2 november in de namiddag kunnen gegadigden met een inzending het nummer insturen bij de omroep. Drie dagen later, op 5 november, maakt ERR de twintig kandidaten bekend. Estland kent wisselende successen op het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar eindigde Estland met Elina Born en Stig Rästa op een zevende plaats in Wenen met “Goodbye to Yesterday”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.