France 2 kiest volgend jaar opnieuw intern zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Dat liet de omroep vandaag weten. Zowel componisten als artiesten mogen zich aanmelden. France 2 heeft een leeftijdsgrens van vijftig jaar ingesteld voor kandidaten en het nummer moet minimaal 80 % in het Frans zijn. Voor 31 oktober moeten de kandidaturen binnen zijn. Een artiest mag zich ook zonder nummer aanmelden, net zoals een componist dat zonder artiest mag doen.

De Franse omroep staat een moeilijke klus te wachten. De afgelopen jaren weet Frankrijk maar niet te scoren. Zo wist het de laatste twee edities maar zes punten bij elkaar te sprokkelen: Twin Twin eindigde in Kopenhagen met twee punten voorlaatste, terwijl Lisa Angell dit jaar met vier punten op de 25e plaats eindigde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.