In Malta zal men in de maand januari zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival kiezen. Ze houden daar vast aan de halve finale met twintig finalisten en de finale met veertien finalisten. Ook heeft het publiek opnieuw amper inspraak. Er zijn zes juryleden en het zevende jurylid is het publiek. Echter is er wel een verandering in de halve finale. Daar moeten de halve finalisten twee nummers vertolken. In de finale zullen ze één van die twee nummers moeten brengen.

Enkel Amber, die vorige editie won, is uitgesloten van deelname. Alle andere artiesten van Maltese nationaliteit mogen meedoen. Eind oktober moeten de nummers bij de omroep binnen zijn en in november maakt men bekend wie er gaat meedoen aan de halve finale. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.