De Duitstalige omroep in Zwitserland, SRF, heeft de online competitie geopend voor de nationale finale. Sinds acht uur vanochtend kan je op de website van de omroep nummers posten, en dit nog tot en met 26 oktober. Op diezelfde dag kan er gestemd worden op de inzendingen. Het publiek bepaald de helft van de stemmen, de andere helft komt van een jury. Uiteindelijk zullen tien kandidaten geselecteerd worden. Die zullen het opnemen tegen elkaar in de zogenaamde Expert Check.

Naast de tien kandidaten van de Duitstalige omroep, zullen er ook zes kandidaten afgevaardigd worden door de Franstalige RTS en drie door de Italiaanstalige RSI. Zowel RTS als RSI zullen intern naar inzendingen zoeken. Uiteindelijk zullen zes kandidaten gekozen worden voor de finale op 13 februari. Drie kandidaten komen vanuit het Duitstalige kamp, twee vanuit het Franstalige kamp en een kandidaat uit het Italiaanstalige kamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.