Vandaag is het 1 september. Het nieuwe schooljaar gaat van start en in het land van Eurovisie is 1 september de dag dat nummers voor het komende Eurovisie Songfestival naar buiten mogen worden gebracht.

Vandaag start dus officieel het Songfestivalseizoen 2015-2016. Verschillende landen hebben al een oproep gedaan om nummers in te zenden naar het hoofdkantoor van de openbare omroep. Dit jaar is de VRT verantwoordelijk voor de inzending van ons land op het festival.

Het zal moeilijk zijn om het resultaat van de RTBF van afgelopen mei te overtreffen. Loïc Nottet eindigde knap vierde met “Rhythm Inside”. Het nummer was één van de hits afgelopen zomer. Volgend jaar trekken we naar Zweden. Editie 61 van het Euroviisie Songfestival zal plaatsvinden op dinsdag 10 mei 2016 met de eerste halve finale, donderdag 12 mei 2016 met de tweede halve finale en zaterdag 14 mei 2016 met de grote finale. Plaats van gebeuren is de Globen Arena in Stockholm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.