Vanmiddag eerste kandidaat Melodifestivalen 2016 bekend.

0
1
Vandaag is er officieel de eerste voorronde van het nieuwe Songfestivalseizoen. Het is gastland Zweden dat vandaag een eerste kandidaat kiest voor Melodifestivalen 2016. Dat is de grootste voorronde van Europa. De winnaar van Svensktoppen Nästa krijgt het eerste ticket voor Melodifestivalen. Svensktoppen Nästa is een wedstrijd tussen verschillende regionale zenders van P4. Per regio doet er een artiest mee aan de finale vanmiddag. In totaal zijn er acht finalisten.
Finale Svensktoppen Nästa 2016
01. Michael Fannon – Kommer tid, kommer råd
02. Sofia Sandberg-Albihn – The sunny side

03. Smajling Swedes – Goosebumbs
04. Fanny Nilsson – Alone

05. Jens Sporron – Make a mistake

06. Miss Winter – The road
07. Jawone – Främling

08. Laila Adèle – Blame it all on you

Laila Adèle nam in 2006 al eens deel aan Melodifestivalen, maar sneuvelde al in de voorronde. Svensktoppen Nästa komt vanmiddag live vanuit Liseberg, een pretpark in Göteborg. Lasse Kronér en Carolina Norén presenteren de show vanaf 14:03. Voor 16:00 is de winnaar bekend. De show is te volgen via P4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.