Er gaan zeventien landen meedoen aan het Junior Eurovisie Songfestival 2015 in Bulgarije. Dat heeft de EBU vanochtend bekend gemaakt.

Uiteindelijk is Australië ook nog toegevoegd aan de lijst met deelnemende omroepen. SBS kreeg een uitnodiging van de European Broadcasting Union en is daar ook op ingegaan. Komende vrijdag weten we alvast de inzending van de Aussies. Er waren ook gesprekken met de Hongaarse omroep, maar wegens herstructureringen bij MTVA zijn die afgesprongen.

De deelnemende landen en bijhorende omroepen voor het dertiende Junior Eurovisie Songfestival zijn Albanië (RTSH), Armenië (ARMTV), Australië (SBS), Bulgarije (BNT), Georgië (GPB), Ierland (TG4), Italië (RAI), Macedonië (MRT), Malta (PBS), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Oekraïne (NTU), Rusland (RTR), San Marino (SMRTV), Servië (RTS), Slovenië (RTVSLO) en Wit-Rusland (BTRC).

Albanië en Macedonië maken hun comeback na respectievelijk twee en één jaar afwezigheid. Voor Australië en Ierland is het festival van 2015 het eerst. Cyprus (CYBC), Kroatië (HRT) en Zweden (SVT) zijn in vergelijking met vorig jaar afwezig. Komende vrijdag is het delegatiebijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.