Vandaag is het de laatste dag dat Europese omroepen zich op de voorlopige deelnemerslijst kunnen zetten voor het Eurovisie Songfestival. Ook de Bosnische omroep staat op die deelnemerslijst. Dat heeft BHRT laten weten. Afgelopen vrijdag namen ze in Sarajevo een beslissing. De omroep heeft nu nog een maand de keuze om zich kosteloos uit te schrijven. Op 15 oktober is die deadline. Als Bosnie en Herzegovina op die lijst blijft staan, is het de eerste deelname sinds 2012.

Bosnië en Herzegovina trok zich in 2013 terug omdat het geen financiën kon vinden voor het festival. In 2014 stonden ze opnieuw op de deelnemerslijst, maar trokken zich vroegtijdig terug omwille van bovengenoemde reden. Ook voor de editie van 2015 deden ze exact hetzelfde. Het is dus afwachten of BHRT er in 2016 nu echt bij gaat zijn of niet. Op 10 oktober volgt er een finale beslissing van BHRT.

[UPDATE 9/10, 16:51] Net zoals in 2013, 2014 én 2015 heeft de Bosnische omroep BHRT het nodige geld niet op tijd gevonden om een deelname te bekostigen. Vandaag heeft de omroep zich dan ook officieel van de deelnemerslijst gehaald, maar de kansen voor Bosnië en Herzegovina zijn nog niet helemaal verkeken. De omroep krijgt van de EBU nog drie weken te tijd om sponsoren te overtuigen. Wordt vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.