De Montenegrijnse omroep RTCG heeft zijn kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2016 gekozen. Gisteren nog maakte Montenegro bekend dat ze gingen deelnemen in Stockholm. Namens het land aan de Adriatische Zee zal het trio Highway het land vertegenwoordigen. Highway bestaat uit Peter Tošić, Marko Pešić en Luka Vojvodić. Het trio raakte bekend dankzij hun deelname aan het tweede seizoen van X Factor Adria, een competitie in enkele landen van de Balkan. Daar eindigden ze op een vierde plaats. Ze zijn nog maar sinds dit jaar actief in de Montenegrijnse muziekwereld.

De selectie van Highway is in schril contrast met de keuzes van de afgelopen twee edities. Toen ging men voor ervaren artiesten: Sergej Ćetković in 2014 en Knez in 2015. Beide heren hadden respectievelijk 16 en 23 jaar ervaring op moment van deelname, terwijl deze drie nog maar aan het begin van hun carrière staan. Zowel Sergej Ćetković als Knez wisten de finale te halen. Het nummer van Highway zal later naar buiten komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.