De Armeense openbare omroep heeft bekend gemaakt dat Iveta Mukuchyan de Armeense driekleur mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. De zangeres werd enkele weken intern door de omroep gekozen. Het is alvast een mooi verjaardagscadeau voor Mukuchyan, want morgen mag ze haar 29e verjaardag vieren. Ze is geboren in de Armeense hoofdstad, maar verhuisde als 6-jarige naar Duitsland. Ze keerde enkele jaren geleden terug en nam deel aan een lokale zangwedstrijd, waar ze vijfde werd. In 2012 haalde ze de liveshows van The Voice Of Germany.

Het lied zal in een later stadium bekend geraken. In een filmpje roept de geselecteerde Iveta componisten op om inzendingen naar ARMTV te sturen. Met Iveta Mukuchyan kennen we de opvolgers van Genealogy én de derde naam van het komende festival in Stockholm. Naast Iveta Mukuchyan voor Armenië zien we Douwe Bob voor Nederland en Highway voor Montenegro op het festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.