De Litouwse omroep LRT is op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2016. LRT heeft het reglement en een applicatieformulier online gezet. Enkel Litouwse artiesten mogen deelnemen, maar internationale composities zijn wel toegestaan. Men gaat echter voor een nieuwe formule. De afgelopen twee jaar werd de zoektocht naar het lied en de artiest gesplitst. Nu gaat men werken in drie categorieën waar iedereen zich kan aanmelden.

Je hebt de artiesten zonder nummer (A1), componisten met nummer (A2) en artiesten met nummer (B). De artiesten (A1) worden aan een nummer (A2) gekoppeld in de eerste twee uitzendingen, waar men van twintig inzendingen naar tien gaat. In uitzending drie en vier doet men hetzelfde met groep B. In uitzending vijf gaat de A-groep van tien naar vijf en in uitzending zes is dat voor groep B. In de zevende aflevering komen beiden groepen samen in de halve finale, waar men van tien inzendingen naar vijf gaat. Die vijf strijden dan in de finale.

Afgelopen mei mochten Monika Linkytė en Vaidas Baumila met “This Time” de Litouwse kleuren vertegenwoordigen in Wenen. Na een jaartje afwezigheid in de finale, kon het duo voor Litouwen opnieuw de finale halen. Daar sprokkelden Monika en Vaidas dertig punten bij elkaar, goed voor een achttiende plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.