De IJslandse omroep RÚV heeft de inschrijvingen voor Söngvakeppnin 2016 geopend. Inzendingen moeten voor het middaguur op maandag 2 november binnen zijn bij de omroep. Komend voorjaar zal de omroep een onbekend aantal shows organiseren om de opvolger van María Ólafsdóttir te vinden. De uiteindelijke winnaar van Söngvakeppnin 2016 krijgt het ticket naar Stockholm en mag daarbovenop nog eens 1 miljoen IJslandse Kroon (zo’n 7000 euro) op zijn of haar bankrekening verwachten.
In februari won María Ólafsdóttir de IJslandse finale met “Unbroken” en mocht de 22-jarige zangeres haar land vertegenwoordigen in Wenen. Het liep op een sisser af: Ólafsdóttir werd vijftiende met veertien punten en daardoor zat IJsland voor het eerst in acht jaar niet in een finale van het Eurovisie Songfestival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.