Enkele weken geleden maakte de Italiaanstalige omroep RSI zijn drie kandidaten voor de zogenaamde Expertencheck bekend en vandaag hebben ook RTS en SRF hun namen gelost. In de Franstalige selectie van RTS zit er ook een Belg: Loïc Schumacher. De 25-jarige man uit Verviers deed in 2013 mee aan The Voice Belgique, maar wist niet door de blind auditions te komen. Hij zit nu bij de laatste zes van RTS. Er gaan twee kandidaten van deze zes gaat door naar de finale.

Kandidaten SRF/RTR
Erica Arnold – Ich bin ich
Evelyn Zangger – Have A Little Faith In Me
Maika – The Reason
Patric Scott feat. Abdullah Alhussainy – No Boundaries
Platzhirsch – Holz vor dr Hütta
Rykka – The Last Of Our Kind
Samuel Tobias Klauser – Asking Me Why
Stanley Miller – Feel The Love
Sunanda – Ooops!?!
Vincent Gross – Half A Smile

Kandidaten RTS
Bella C – Another World
Gina von Glasow – Left With An Idiot
Kaceo – Disque d’or
Loic Schumacher – Génération demain
Stephanie Palazzo – Perché mi guardi cosi?
Stephanie Sandoz – Flashback

Kandidaten RSI
Elias Bertini – Elephant
Matteo Rossi – Because Of You
Nathalie Cadlini – Share Love

De Duitstalige omroep SRF (en de Retoromaanstalige omroep RTR) hebben tien kandidaten in de officieuze halve finale. Die komen van een online voting. De Franstalige omroep heeft zes kandidaten, de Italiaanstalige omroep drie. SRF/RTR zal vanuit de Expertencheck drie kandidaten zien doorgaan, RTS krijgt twee kandidaten in de finale en RSI zal overblijven met één inzending. Op zondag 6 december komt de Expertencheck live vanuit Zürich, met presentatie van Sven Epiney, die ook de finale zal presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.