De Italiaanstalige omroep in Zwitserland, RSI, heeft zijn drie kandidaten gekozen voor de halve finale (officieel: Expert Check) voor de nationale selectie. De omroep koos zelf drie inzendingen. Matteo Rossi, Elias Bertini en Nathalie Cadlini zijn gekozen door een driekopige jury, bestaande uit Paolo Meneguzzi (2008), Gabriel Broggini (2012) en Simone Tomassini. Slechts één van deze drie kandidaten zal zich uiteindelijk plaatsen voor de nationale finale op zaterdag 13 februari.

Kandidaten RSI Expert Check Zwitserland
Elias Bertini – Elephant
Matteo Rossi – Because Of You
Nathalie Cadlini – Share Love

De halve finale zal plaatsvinden op zondag 6 december en komt live vanuit Zurich. Een vakjury zal de drie kandidaten van RSI elimineren naar één, de zes kandidaten van RTS elimineren naar twee en de tien kandidaten van SRF elimineren naar drie kandidaten. Die laatste omroep is nu bezig met een internetstemming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.