In Slovenië zijn de inschrijvingen geopend voor de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2016. Zoals eerder geweten, zal die selectie weer verlopen via EMA. Tot en met 21 december kunnen artiesten en componisten een inzending insturen. In het team moet sowieso iemand met de Sloveense nationaliteit zitten en er is een maximum van twee inzendingen. De beste twaalf zullen het tegen elkaar opnemen in de finale op een zondag in februari (7, 14, 21 of 28 februari). 

Men hanteert hetzelfde systeem als vorige jaren: in de eerste ronde mag de jury twee kandidaten doorsturen naar de superfinale en daar heeft het publiek de eindkeuze. EMA zal volgend jaar als slotstuk volgen in een driedaags festival. Tijdens die driedaagse zullen onder andere ook Nuša Derenda (2001), Eva Boto (2012) en Tinkara Kovač (2014) optreden, maar dit zal niets met de nationale selectie te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.