De laatste plaats van Oostenrijk, de nul punten van The Makemakes en de blamage voor eigen volk in de Wiener Stadthalle stopt de Oostenrijkse omroep niet om verder te gaan met het Eurovisie Songfestival. Voor 2016 kiest ORF voor een iets bescheidenere nationale selectie en zal de omroep één nationale finale houden, op vrijdag 12 februari. De omroep nodigt zelf negen artiesten uit en laat de tiende uit een open selectie komen via Facebook.

Tot en met 11 december kunnen gegadigden zich inschrijven. De omroep maakt in januari alle finalisten bekend. Dit jaar eindigde Oostenrijk als allerlaatste in eigen huis met “I am yours” van The Makemakes. Ze kregen bovendien ook geen enkel punt, net zoals de Duitse Ann Sophie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.