In een kort persbericht heeft de Sloveense openbare omroep RTVSLO laten wet dat het land ook in 2016 zijn inzending zal kiezen via EMA. Op de website van RTVSLO staat te lezen dat ze in februari volgend jaar een nationale finale voor Stockholm zullen houden. De omroep opent binnenkort de inschrijvingen voor de nieuwe editie en zal dan ook verder communiceren. Sinds de jaren negentig is EMA (op een interne selectie in 2013 na) de nationale selectie voor Slovenië.

Afgelopen mei wist Slovenië zich voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Maraaya kreeg met “Here For You” de eer om de grote finale te openen. Het koppel werd veertiende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.