Vanochtend heeft de top van ARD zich op een persconferentie verantwoord voor de hele heisa van de afgelopen dagen. Vorige week donderdag werd Xavier Naidoo aangeduid als Duitse kandidaat. Amper twee dagen later werd die kandidatuur ingetrokken door NDR. “NDR heeft een fout gemaakt die het image van ARD heeft beschadigd. Dat betreuren wij. Naidoo is een geweldige zanger, maar de publieke reacties hebben ons verrast.” zegt Lutz Marmor, chairman van de overkoepelende ARD.

Hij wist ook te vertellen dat het publiek nu volledig de keuze krijgt, zowel voor de artiest als kandidaat. Meer details volgen later. Het is ook niet geweten op 16 februari, de datum waarop Xavier Nadioo normaal zijn lied zou kiezen in een show, zal worden behouden. In mei eindigde Duitsland roemloos laatste met geen enkel punt, waardoor besloten werd om het roer om te gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.