Na een week van repetities en persconferenties zijn de zeventien jonge kandidaten helemaal klaar voor de apotheose van hun avontuur: de finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2015.

Om 19:30 start de uitzending vanuit Arena Armeec. In de Bulgaarse hoofdstad zullen er zo’n 8.000 mensen de finale vanuit de zaal live meemaken, maar enkele miljoenen zullen de show ook op televisie kunnen. De Belgen zijn wederom afwezig op het jongerenfestival en dat al voor het derde jaar op rij. Nederland is er wel bij en is één van de zeventien landen aan de start vanavond. Zij sturen de 15-jarige Shalisa van der Laan naar Sofia.

Finale Junior Eurovisie Songfestival 2015
01. Servië: Lena Stamenković – Lenina pesma
02. Georgië: The Virus – Gabede
03. Slovenië: Lina Kuduzović – Prva ljubezen
04. Italië: Chiara & Martina – Viva
05. Nederland: Shalisa – Million Lights
06. Australië: Bella Paige – My Girls
07. Ierland: Aimee Banks – Réalta na Mara
08. Rusland: Mikhail Smirnov – Mechta (Dream)
09. Macedonië: Ivana Petkovska & Magdalena Aleksovska – Pletenka (Braid of Love)
10. Wit-Rusland: Ruslan Aslanov – Volshebstvo (Magic)
11. Armenië: Mika – Love
12. Oekraïne: Anna Trincher – Pochny z sebe
13. Bulgarije: Gabriela Yordanova & Ivan Stoyanov – Colour of Hope
14. San Marino: Kamilla Ismailova – Mirror
15. Malta: Destiny Chukunyere – Not My Soul
16. Albanië: Mishela Rapo – Dambaje
17. Montenegro: Jana Mirković – Oluja

België doet niet mee, maar het programma kan vanuit België bekeken worden via NPO 3, de website en het YouTube-kanaal van het Junior Eurovisie Songfestival.. Abonnees van TV Vlaanderen kunenn eventueel ook volgen via RAI Gulp. Jan Smit voorziet op de Nederlandse zender commentaar. Er zijn zeventien landen vanavond punten geven en dat gaat zoals volgt: 12 punten voor favoriet van het land, 10 punten voor de tweede favoriet, 8 punten voor de derde favoriet en zo verder naar 1 punt. De jurystemmen en kijkersstemmen tellen allebei voor de helft. Voor de puntentelling van deze zeventien landen zal Vladislav Yakovlev, de executive supervisor van dit festival, aan iedereen 12 punten geven. Daarna mag ook nog een kidsjury stemmen.

Poli Genova, die in 2011 haar land vertegenwoordigde in Düsseldorf, zal de show presenteren. Tijdens het spektakel van 2,5 uur krijgen we ook Vincenzo Cantiello (winnaar JESC 2014) en Krisia Todorova (runner-up JESC 2014) te zijn. Ze brengen respectievelijk “Tu primo grande amore”, de winnende inzending van vorig jaar, en het themalied “#Discover”. Dat zal ze doen met alle kandidaten. #Discover is ook het thema van dit jaar.ema van dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.