Vijf namen Eurosong 2016 bekend.

Vanochtend heeft radiopresentator Peter Van De Veire in zijn ochtendshow op MNM de vijf namen gelost van Eurosong 2016. De vijf artiesten die zullen strijden voor het ticket naar Stockholm zijn Tom Frantzis, Laura Tesoro, Adil Aarab, Amaryllis Uitterlinden en Astrid Destuyver. Daarmee staat al vast dat een solist(e) ons land zal vertegenwoordigen. Later deze ochtend volgt er een officiële perspresentatie. De shows starten in het begin van januari, op de zondagavond. Peter Van De Veire zal de show presenteren. Hij was ook in 2012 en 2014 het gezicht van Eurosong.

De finale zal op zondag 17 januari worden gehouden. Dan kiest het Vlaamse publiek én een internationale jury de nieuwe Belgische kandidaat voor het Eurovisie Songfestival. Ook op 3 en 10 januari 2016 zijn er liveshows.

Adil Aarab (1992) is een zanger met Spaanse-Marokkaanse roots. Hij komt uit een muzikale familie. Samen met zijn drie broers imiteerde hij al op jonge leeftijd The Jackson Five. In 2007 doet hij mee aan het VTM-programma Idool, waar het avontuur voor hem eindigde in de grote liveshows. Hij ook ook op in de VT4-zangwedstrijd Can You Duet. Hij bleef zingen, de laatste jaren in Adil & A.K.A. Dit jaar bracht hij met Slongs Dievanongs “Doeda Ogen Dicht” uit.

Amaryllis Uitterlinden (1983) is de meest ervaren artiest van de vijf. Ze is kind van een artistiek koppel. Ze raakte bekend dankzij De Grote Prijs Bart Peeters op TV1 in 2001, waar ze net niet wint. Na haar studies op Herman Teirlinck zien we haar verschijnen in onder andere Matroesjka’s en Ella op VTM, als Pippi Langkous in het theater en in de film “Brabançonne”. In 2013 zong ze op de plaat van Ozark Henry en won ze de Zomerhit van dat jaar met “I’m Your Sacrifice”.

Astrid Destuyver (1992) zet op dit moment haar eerste stappen in de publieke muziekindustrie. Echter is ze al van jonge leeftijd bezig met muziek. Haar moeder gaf pianoles, haar vader speelde basgitaar. Haar stem is niet onbekend in de internationale dancescene. Sinds 2012 is ze één van de zangeressen van AKS en werd al opgemerkt door het Duitse D&B-duo Submatik. Afgelopen zomer stond ze ook op verschillende Belgische festivals, zoals Couleur Café en Dour.

Laura Tesoro (1996) is de jongste in het gezelschap en raakte bekend dankzij haar acteerwerk en zangcapaciteiten. Ze had een gastrol in Witse en acteerde in de musicals Annie en Domino. In 2012 leert het grote publiek haar kennen als Charlotte in de VTM-soap Familie, waar ze twee jaar in meedraaide. In 2014 breekt ze echt door als zangeres dankzij haar tweede plaats in het VTM-programma The Voice Van Vlaanderen. Sindsdien is ze fulltime zangeres.

Tom Frantzis (1991) is een singer-songwriter, die vooral autobiografische nummers schrijft en componeert. Bij het MNM-publiek is hij al bekend, want hij komt regelmatig langs inde ochtendshow van Peter Van De Veire om te zingen. Hij komt uit een muzikale familie met diverse smaken: van cabaret tot hardrock. Tom heeft zelf een muziekwinkel, gespecialiseerd in akoestische gitaren en zelf is hij een geschoold klassiek pianist, maar kan heel wat stijlen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.