De Duitse omroep heeft vandaag de kandidatuur van Xavier Naidoo ingetrokken voor Stockholm. In een kort statement op de website van ARD staat dat de NDR felle kritiek kreeg op zijn kandidatuur en daarom het besluit nam om Naidoo toch thuis te laten. De artiest zou in het verleden homofobe en racistische uitspraken gedaan hebben. “We hadden het volle vertrouwen in zijn kaniddatuur, maar de publieke opinie besliste daar anders over” zegt Thomas Schreiber, hoofd entertainment van ARD.

Op 17 februari zou er een nationale finale plaats hebben gevonden met zes nummers die Xavier Naidoo zou brengen. Of men nu voor een andere artiest gaat, volledig intern, of toch een open nationale finale is nog niet geweten. Het is al de derde rel dit jaar voor Duitsland, na de problemen in de nationale finale Ên de ‘zero points’ in de internationale finale. Meer informatie volgt ongetwijfeld in de komende weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.