Vanochtend heeft de ARD in een persbericht meegedeeld dat de 44-jarige zanger Xavier Naidoo namens onze oosterburen naar het Eurovisie Songfestival 2016 gaat. Hij is leadzanger van de groep Söhne Mannheims, die ook in 2013 een poging deden om op het Eurovisie Songfestival te geraken. Naidoo is razend populair in eigen land en zit al zo’n twintig jaar in het vak. Zowel met zijn groep als solo weet hij hits te scoren. Hij brengt meestal nummers in het Duits, maar voor Stockholm is dat niet noodzakelijk. Waarschijnlijk horen we dus een Engelstalige inzending voor Duitsland.

Er zullen zes nummers worden geschreven voor Naidoo. Op donderdag 18 februari kiest men in een speciale show (Unser Song Für Xavier) de inzending voor Duitsland. De laatste Duitse Songfestivalwinnares Lena zal samen met twee experten tijdens de show advies geven, maar uiteindelijk ligt de keuze bij het publiek. Het winnende nummer zal meteen starten in de finale op zaterdag 14 mei en doet hopelijk de blamage van Duitsland dit jaar (een laatste plek en nul punten) snel vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.