De Litouwse omroep heeft de namen bekendgemaakt die zullen meedoen aan de nationale preselectie. Vanaf zaterdag 9 januari start LRT met de uitzendingen van de show. Op zaterdag 27 februari kiest het publiek en de jury de nieuwe Litouwse inzending. Donny Montell (2012) en Erica Jennings (SKAMP, 2001) doen een poging om Litouwen voor de tweede keer te vertegenwoordigen op het festival. Verder ook heel wat kandidaten die al eens eerder deelnamen aan de nationale selectie.

Kandidaten Eurovizijos 2016
4 Roses
Aistė Pilvelytė
Alice Way
Baiba Skurstene-Serdiuke
Behind the Moon
Berta Timinskaitė
Catrinah
Deividas Žygas
Donny Montell
E.G.O.
Eglė Jakštytė
Elena Jurgaitytė
Erica Jennings
Gabrielė Grygolaitytė-Vasha
HIT
Ieva Zasimauskaitė
Ištvan Kvik
Jurgis Brūzga
Lawreigna
Milda Martinkėnaitė
Neringa Šiaudikytė
Petunija
Ruslanas Kirilkinas
Rūta Ščiogolevaitė
Saulenė Chlevickaitė
Ugnė Smile
Valdas Lacko
Vlad Kalugin

De omroep kiest voor een ingewikkelde selectie. In show 1 en 2 treden de kandidaten uit groep A op: kandidaten zonder nummer. Die brengen een nummer dat de omroep heeft gekozen. De helft gaat door naar show 5. In show 3 en 4 gebeurd hetzelfde als de eerste twee shows, maar dan voor kandidaten met een nummer. Daar kunnen de artiesten zich plaatsen voor show 6. In show 5 en 6 worden valt per show weer de helft af. De zevende show is de halve finale. Daar plaatsen een onbekend aantal kandidaten zich voor de finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.