De VRT heeft zes experten aangesteld die zullen verschijnen tijdens de drie shows van Eurosong 2016. Binnen exact een maand kennen we de Belgische naam en song voor het Eurovisie Songfestival 2016. Zes experten zullen de vijf potentiële kandidaten voor Stockholm begeleiden en advies geven. Het gaat over drie artiesten die ooit al eens op het Songfestivalpodium stonden en drie tekstschrijvers. Per aflevering verschijnen er twee experten.

1e show (zondag 3 januari 2016): Stijn Kolacny ken je van het meisjeskoor met de gouden stemmen: Scala. Zelfs Hollywood ging al voor de bijl voor hun mix van rock en klassieke zang. Alexander Rybak uit Noorwegen won het Songfestival in 2009 met “Fairytale”. Hij verpulverde toen het record van de hoogste score ooit op het ESF.

2e show (zondag 10 januari 2016): Beverly Jo Scott schreef nummers voor o.a. Triggerfinger, Black Box Revelation en Stan Van Samang. Ze was de vrouw achter het succesvolle “Rhythm Inside” van Loïc Nottet. Tom Helsen is een gerespecteerd singer-songwriter en oud-finalist van Humo’s Rock Rally.

Finale (zondag 17 januari 2016): Hadise ken je natuurlijk van “Düm Tek Tek” waarmee ze vierde eindigde op het Eurovisie Songfestival in 2009. Christer Björkman is Mister Eurovision. Ex-deelnemer van het Eurovisiesongfestival én vooral de man achter succesvolle Zweedse inzendingen als Loreen in 2012 en de winnaar van vorig jaar Måns Zelmerlöw.

Vanaf zondag 3 januari presenteert Peter Van de Veire drie liveshows van Eurosong 2016. De kijker maakt tijdens deze shows kennis met Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden. De VRT kiest er dit jaar voor om alle artiesten mee te nemen tot in de laatste liveshow op zondag 17 januari. In de nieuwe formule die Eén lanceert ontbreekt de jury-met-stemrecht. Eén laat de keuze helemaal over aan de kijkers én de internationale jury’s die meestemmen in de finale op zondag 17 januari 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.