De Hongaarse omroep heeft de dertig kandidaten voorgesteld die zullen meedoen aan A Dal 2016. Een heel resem aan kandidaten heeft in het verleden al eens deelgenomen. Zo stonden Bálint Gájer, Gergő Oláh, Ív en Karmapolis ook al op de deelnemerslijst in 2015. Ook Andras Kállay Saunders, die Hongarije aan een vijfde plaatst hielp in 2014, doet mee in 2016. Deze keer staat hij met zijn eigen band aan de start. Die band ontstond na het festival van Kopenhagen.

Kandidaten A Dal 2016
André Vásáry – Why
Anna Patai – Colors
B The First – You Told Me You Loved Me
Bálint Gájer – Speed Bump
Benji – Köteltánc
ByTheWay – Free To Fly
C.E.T. – Free
Egy Másik Zenekar – Kéne közös kép
Fatima Mohamed – Ott leszek
Freddi – Pioneer
Gergő Oláh – Győz a jó
Group’n’Swing – Szeretni fáj
Ív – Love Kills Me
Jázmin Török – Power Of Love
Júlia Horányi – Come Along
Kállay Saunders Band – Who We Are
Karmapolis & Böbe Szécsi – Hold On To
Laci Gáspár – Love And Bass
Maszkura és a Tücsökraj – Kinek sírjam
Misztrál – Reggeli Reggae
Mushu – Uncle Tom
Nika – Beautiful Love
Odett – Stardust
Olivér Berkes – Seven Seas
Parno Graszt – Már nem szédülök
Passed – Driftin’
Petra Veres-Kovács – Singing Peace
Petruska – Trouble In My Mind
Reni Tolvai – Fire
Szilvia Agárdi – It Is Love

Er zijn drie voorrondes (23 en 30 januari, 6 februari) met telkens tien kandidaten. Daarna zijn er nog twee halve finales op 13 en 20 februari. De finale van A Dal 2016 is op zaterdag 27 februari. Csilla Tatár en Levente Harsányi presenteren deze editie en naast het ticket naar Stockholm worden er nog twee andere prijzen weggegeven. Zo krijgt de inzending met de beste tekst een prijs, alsook de beste nieuwkomer. Ook de jury is vernieuwd: Pierrot, Miklós Both, Károly Frenreisz en Zséda. Fragmenten van de inzendingen zijn hier te beluisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.