De eerste inzending voor het Eurovisie Songfesitval 2016 is gekend. Eneda Tarifa won vanavond de 54ste editie van Festivali i Këngës en mag zo naar het Eurovisie Songfestival 2016. Het winnende nummer heet “Përrallë”. Rezarta Smaja & Klodian Kaçani kregen ook een prijs vanavond: de Eurosig Award. Die is vernoemd naar de hoofdsponsor van het festival, maar werden uiteindelijk vierde in de eindstand. Wegens tijdsgebrek werd enkel de top 10 bekend gemaakt en werden de punten niet afzonderlijk afgeroepen zoals afgelopen jaren.

Top 10 Festivali i Këngës 54
01. Eneda Tarifa – Përrallë
02. Aslajdon Zaimaj – Merrmë që sot
03. Flaka Krelani – S’je për mu
04. Rezarta Smaja & Klodian Kaçani – Dashuri në përjetësi
05. Enxhi Nasufi – Infinit
06. Nilsa Hysi – Asaj
07. Dilan Reka – Buzëqesh
08. Teuta Kurti – Në sytë e mi
09. Renis Gjoka – Ato që s’ti them dot
10. Evans Rama – Flakë

Eneda Tarifa is een 33-jarige zangeres, geboren in de hoofdstad Tirana. Ze nam in het verleden al drie keer deel aan Festivali i Këngës. Ze is naast zangeres ook presentatrice op de commerciële zender Top Channel. Naar goede Albanese gewoonte zal het nummer nog een heuse opschoning krijgen. In het Engels heet het nummer alvast “Fairytale”. De tekst en muziek is van Olsa Toqi. Wie de finale gemist heeft, kan hier de schade inhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.