Volgende week zondag start bij de VRT weer een nieuwe reeks van Eurosong. Er doen vijf kandidaten mee en wij stellen ze deze week aan u voor. Vandaag: Amaryllis Uitterlinden uit Borgerhout.

De enigste kandidaat van Eurosong 2016 die niet in de jaren negentig is geboren, is Amaryllis Uitterlinden (1983). Bijgevolg heeft ze de meeste ervaring. Als 16-jarige doet ze mee aan De Grote Prijs Bart Peeters op TV1. Ze wist net niet te winnen, maar toch voorspelde de pers haar een mooie carrière. Als Uitterlinden de deuren van het middelbaar achter haar dicht gooit, gaat ze studeren aan het Herman Teirlinck Instituut. Sinds 2005 zien we haar regelmatig op het scherm. Ze was te zien in Matroesjka’s, Ella en Danni Lowinski. In 2009 had ze de titelrol in een musical over Pippi Langkous.

Vorig jaar combineerde ze haar passie van acteren en muziek in de film Brabançonne. In deze Vlaamse film, onder regie van Vincent Bal, speelt ze de hoofdrol van Elke. Dat ze kan zingen, liet ze niet enkel in de film zien. In 2013 werd ze de tweede stem van Ozark Henry, de artiestennaam van Piet Goddaer. Met “I’m your sacrifice” scoorden ze een grote hit in Vlaanderen. Ze bereiken de top 3 van de Ultratop en stonden zelfs in de Italiaanse top 10. Ze behaalden goud en platina voor het lied en wonnen in de zomer dat jaar ook de Radio 2 Zomerhit. Een jaar later stopten de twee hun samenwerking.

Morgen: Laura Tesoro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws