Loreen ook in 2015 op eerste plaats Eurovision Top 250

Voor het vierde jaar op rij is Loreen oppermachtig in de Eurovision Top 250. Met “Euphoria” wint Loreen de achtste editie van de jaarlijkse lijst. Om iets na elf uur begon de lijst vanochtend met de nummer 250: “Desfolhada Portuguesa” van Simone De Oliveira en zonet sloot de lijst dus af met de nummer één van dit jaar. Op twee stond Conchita Wurst met “Rise Like A Phoenix” en de top 3 werd vervolledigd met Il Volo’s “Grande Amore”, meteen de hoogste nieuwe in de lijst. The Common Linnets zakken van twee naar vier en de recentste winnaar van het festival, Måns Zelmerlöw, staat op vijf.

De hoogste Belgische inzending is “Rhythm Inside” op tien. In totaal stonden er vijf Belgische inzendingen in de lijst, terwijl onze noorderburen negen inzendingen zagen terugkomen. De meeste noteringen waren er voor Zweden met 17 noteringen. Ook Italië (12), Frankrijk (11) en Noorwegen (10) waren goed aanwezig. Andorra en Marokko stonden niet in de gehele lijst, terwijl Tsjechië voor de allereerste keer in acht edities wel instond.

Het jaar 2015 was het sterkst aanwezig. 80 % van de inzendingen in Wenen (32/40) stonden in de lijst. De inzendingen van Armenië, Finland, Hongarije, Ierland, Malta, Moldavië, Oostenrijk en Zwitserland stonden er niet in. Er stonden geen inzendingen uit 1956-1957, 1959-1962, 1968, 1970, 1978, 1986, 1989 en 1992 in de lijst. De hoogste nieuwkomer (niet-2015) was “I Love Belarus” van Anastasiya Vinnikova (Wit-Rusland 2011) op 76.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.