De Noren mogen hun inzending voor het komende Eurovisie Songfestival kiezen op zaterdag 27 februari tijdens de finale van Melodi Grand Prix. Tien kandidaten zullen meedoen aan de nationale finale, die vanouds weer doorgaat vanuit Oslo Spektrum, waar in 1996 ook de internationale finale plaatsvond. Op 27 februari zullen er dus tien kandidaten strijden om de opvolger te worden van Kjetil Mørland en Debrah Scarlett, die achtste werden in Wenen met “A Monster Like Me”.

In het voorjaar, bij de vorige Melodi Grand Prix, trok de nationale finale 1,2 miljoen kijkers, een half miljoen meer dan in 2014. Dat was te danken aan de nieuwe opzet van de preselectie, waar geen voorrondes meer werden georganiseerd. Toen koos men ook voor een nieuw presentatieduo: Silje Nymoen en Kåre Magnus Bergh. Dat blijft ook komende editie op post. Vanaf vrijdag gaan de tickets van MGP in verkoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.