Vorige week en vandaag waren er in Minsk audities voor de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Na de laatste auditie ging de jury in beraad en heeft nu de tien finalisten bekendgemaakt. Op vrijdag 15 januari (als de omroep niet beslist om deze plots te verplaatsen) gaan de tien kandidaten uitmaken wie het ticket voor Stockholm gaat krijgen. Het Wit-Russische publiek zal via televoting dat mogen beslissing.

Nationale finale Wit-RuslandΒ (vrijdag 15 januari 2016)
Alex Gross – Flame
Alexander Ivanov – How to fly
Anastasia Malashkevich – Pray for love
Krill Yermakov – Running to the sun
Napoli – My Universe
Navi – This land
Radiovolna – Don’t go mad
Sasha Zakharik – Glory night
The Em – Turn around
Valeria Sadovskaia – Not alone

De wens van de directeur van BTRC gaat alvast niet in vervulling. Hij wou graag eens een nummer in het Wit-Russisch zien op het Eurovisie Songfestival, maar de tien finalisten brengen allemaal een Engelstalig (of iets dat daarop lijkt) nummer. De kans bestaat in Wit-Rusland altijd dat het nummer nog wel eens kan veranderen na de nationale finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.