De twintig namen voor de halve finale in Malta zijn bekendgemaakt. In het vrijdagavondprogramma Xarabank mochten de twintig gelukkigen al een stukje van hun nummer brengen. Onder de twintig namen ook enkele welklinkende namen in het Eurovisie-wereldje. Zo zien we veertien jaar na haar tweede plaats in Tallinn zangeres Ira Losco terug op de deelnemerslijst. Daniel Testa, de kandidaat van Malta op het Junior Eurovisie Songfestival 2005, is er voor het derde jaar op rij bij. 

Halve finalisten Malta Eurovision Song Contest 2016
Brooke – Golden
Christabelle Borg – Kingdom
Corazon – Falling Glass
Danica Muscat – Frontline
Daniel Testa – Under the Sun
Dario Mifsud Bonnici – I Love You
Deborah C – All Around the World
Domenique Azzopardi – Empty Hearted
Dominic – Fire Burn
Franklin Calleja – Little Love
Ira Losco – Chameleon
Ira Losco – That’s Why I Love You
Jasmine Abela – Alive
Jessika – The Flame
Kimberley Cortis – Lighthouse
Laurence Gray – You’re Beautiful
Maxine Pace – Young Love
Raquel Galdes – Flashing Lights
Sarah Chrystal – Right Here With You
Stefan Galea – Light Up My Life

De halve finale is op vrijdag 22 januari 2016. Dan zullen alle kandidaten hun eigen nummer brengen, alsook een cover van een andere artiest. Een dag later, op zaterdag 23 januari 2016, is er de finale. Daar heeft de kijker maar weinig te zeggen. Zes juryleden bepalen namelijk de uitslag, terwijl de kijker als zevende jurylid zal dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.