Met het feestmaal achter de rug van gisterenavond is het vandaag tijd voor de eerste nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival 2016. Traditioneel kiest men in Albanië rond deze periode de inzending voor het Songfestival via Festivali i Këngës. Vanavond is er de eerste van twee halve finales. Onder de kandidaten zitten twee voormalig deelnemers aan het Songfestival en dus oud-winnaars van Festivali i Këngës: Luiz Ejlli (2006) en Andrian Lulgjuraj (2013).

Eerste halve finale Festivali i Këngës 54
01. Egzon Pireci – Triumf
02. Simbol – Artiste
03. Voltan Prodani – Dëgjoje këngën o Atë
04. Adrian Lulgjuraj – Jeto dhe ëndërro
05. Sigi Bastri – Engjëll i lirë
06. Dilan Reka – Buzëqesh
07. Luiz Ejlli – Pa mbarim
08. Nilsa Hysi – Asaj
09. Orgesa Zaimi – Një shishe në oqean
10. Erga Halilaj – Monolog
11. Florent Abrashi – Të ndjek çdo hap
12. Teuta Kurti – Në sytë e mi
13. Kozma Dushi – Një kafe
14. Aslajdon Zaimaj – Merrmë që sot
15. Egert Pano – Mos ik

Negen van de vijftien kandidaten gaan door naar de finale van zondag. Enkel een vakjury kiest wie doorgaat. De resultaten zullen in tegenstelling tot vorige edities pas zondagnamiddag bekend worden gemaakt. Pandi Laço (die de inzendingen van 2005, 2007 en 2008 schreef), actrice Gresa Pallaska en journaliste Blerta Tafani praten de show aan elkaar. Festivali i Këngës start om 20:45 en is live te volgen via TVSH, RTSH HD en voor kijkers via satelliet ook via RTSH Satelit. De omroep heeft ook een livestream voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.